Italiaanse roerbak op velerlei manieren
Benodigdheden
- mediterrane groenten zoals paprika, courgette, aubergine, lente uitjes etc.
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 uitje gesnipperd
- verse Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum)
- 2 el verse pesto
je hebt hiervoor nodig: 2 bossen basilicum, 100 gr Parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitten of zonnebloempitten, 2 teentjes knoflook uitgeperst en een flinke scheut olijfolie. Meng alles bij elkaar in een blender
Bereidingswijze
Met kip
Snijd de kipfilet (100 gr per persoon) in stukken en bak deze kort aan in een knoflookolie gemaakt van olijfolie met de knoflook en ui. Voeg daar de groenten aan toe. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden en verse pesto.
Met Quinoa
Roerbak de groenten zoals hierboven alleen dan zonder de kip. Kook een beetje quinoa (ca 30 a 40 gr per persoon) en meng deze door de groenten. Breng weer op smaak met verse pesto en Italiaanse kruiden.
Met Krieltjes
Roerbak de groenten zoals hierboven zonder de kip. Bak of kook in een andere pan krieltjes en voeg deze bij de groenten. Weer op smaak brengen met verse pesto en Italiaanse kruiden.
Responses