Italiaanse roerbak op velerlei manieren

Italiaanse roerbak op velerlei manieren

Benodigdheden

  • mediterrane groenten zoals paprika, courgette, aubergine, lente uitjes etc.
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 uitje gesnipperd
  • verse Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum)
  • 2 el verse pesto
    je hebt hiervoor nodig: 2 bossen basilicum, 100 gr Parmezaanse kaas, 2 el pijnboompitten of zonnebloempitten, 2 teentjes knoflook uitgeperst en een flinke scheut olijfolie. Meng alles bij elkaar in een blender

Bereidingswijze

Met kip

Snijd de kipfilet (100 gr per persoon) in stukken en bak deze kort aan in een knoflookolie gemaakt van olijfolie met de knoflook en ui. Voeg daar de groenten aan toe. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden en verse pesto.

Met Quinoa

Roerbak de groenten zoals hierboven alleen dan zonder de kip. Kook een beetje quinoa (ca 30 a 40 gr per persoon) en meng deze door de groenten. Breng weer op smaak met verse pesto en Italiaanse kruiden.

Met Krieltjes

Roerbak de groenten zoals hierboven zonder de kip. Bak of kook in een andere pan krieltjes en voeg deze bij de groenten. Weer op smaak brengen met verse pesto en Italiaanse kruiden.

Related Articles

Responses

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *